Kalendar događanja i najava


Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    

Novosti i najave

11. travanj 2012.

Potpisan Ugovor o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom ZagrebZamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić i direktor Zagreb Airport International Company Limited (ZAIC) Christophe Petit potpisali su Ugovor o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb. Potpisivanju je nazočio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, prvi potpredsjednik Valde i ministar gospodarstva Radimir Čačić, predsjednik Uprave Bouygues Construction Group Yves Gabriel te predsjednik Uprave ADP-a Pierre Graf.

Ovo je jedan vrlo važan projekat, kojim će se Zračna luka Zagreb razviti u značajan regionalni centar, koji će potaknuti investicijsku klimu i stvoriti jedan novi zamah investiranja, rekao je u uvodnom obraćanju zamjenik ministra Zdenko Antešić.

Yves Gabriel, predsjednik Uprave Bouygues Construction Group, zahvalio je hrvatskoj Vladi na ukazanom povjerenju ističući da se radi o dugoročnoj suradnji jer unatrag 15 godina surađujemo na isto tako jednom važnom projektu kroz zajednički utemeljenu firmu Bina-Istra. Želim da izgradnja nove zagrebačke Zračne luke bude isto tako „success story“, kao što je bila izgradnja autoceste u Istri, rekao je Gabriel.

Pierre Graf izrazio je uvjerenje da će nova Zračna luka u Zagrebu postati jednom vrlo važnom platformom za čitavu Europu, što joj omogućava njen potencijal i geografski smještaj.

Pozdravljajući nazočne, premijer Zoran Milanović istaknuo je da je u otvorenom i korektnom međunarodnom natječaju odabran ponuditelj s najboljim uvjetima, koji ima svjetski relevantnu ekspertizu, veliko znanje i veliko iskustvo te dodao kako se radi i o partneru s kojim Hrvatska već ima iskustva u poslovanju u Istri u izgradnji autoceste. Treba raditi, to je veliki projekt, važan za Hrvatsku, bit ćemo partneri i samo naprijed, poručio je predsjednik Vlade.